Amsterdamse Artiesten Club

Wim Hoekstra

MIJN NAAM IS WIM HOEKSTRA

Geboren 08-05-1942

Te Amsterdam-Oost

In de Dapperstraat.

Op  14jarige leeftijd,  onder invloed van mijn vader die gitaar speelde, was ik algauw weg van de opkomende Rock ’n Roll in de vijftiger jaren. Mijn eerste bandje was met mijn broer Ko en wat vrienden : The little Rockets 1957.

Met eigengemaakte instrumenten, vooral de theekist met waslijn trok veel publiek. We wonnen menig amateur-talentenjacht.

Mijn vriend Peter Phillppsborn, die ik gitaar leerde spelen, de buurjongen van Jan Akkerman, introduceerde mij bij de toen 12-jarige Jan, hij speelde accordeon.

Jan Akkerman vond gitaarspelen te gek en wij leerden hem de eerste rock akkoordjes  op de gitaar en al gauw waren we in de huiskamer lekker aan het rocken.

Het duurde nog geen half jaar of we hadden een bandje, waarin Wim en Jan ter Bruggen, Frans Polak en ik speelden: The Friendship Sextet.

We wonnen ook weer menig talentenjacht . In 1959 heb ik meegedaan aan de Elvis Presley-Wedstrijd, o.l.v. Bernard Drukker, waar ik redelijk hoog scoorde, maar tegen Ria Valk en Pim Maas kon ik niet op.

Na een leuke tijd met de The Friend-ship Sextet. Zetten Wim en Jan ter Bruggen, Henny Overdijk en ik in 1960 een ander bandje op:

Little Henny and The Shaking Boys. We maakten een paar plaatopnames, we deden mee aan een Europese talentenjacht waar 13 landen aan deelnamen en wonnen de 1ste prijs. Een erg leuke tijd,

maar zoals bij elke band vaak gebeurt ging ook deze formatie ter ziele, de een moest in dienst, de ander vertrok naar het buitenland, etc. Ik belandde in 1963, na enige omzwervingen in Duitsland,

Aanvankelijk voor 3 maanden, dit werden echter 4 jaar, waarin we van de ene tent naar de andere Trokken, vooral in Noord Duitsland.

Mooie jaren waar ik met goede herinneringen op terug kijk.

In 1967 kwam ik terug in Nederland en ontmoette beging van de jaren ‘70 Wim ter Bruggen weer en al gauw was er weer een nieuwe band gevormd: Th Revivals, met als drummer Cocky, de broer van Jan Akkerman, we speelden veel soulmuziek.  In 1973 ging ook deze band ter ziele.

Ik heb mijn gitaar aan de wilgen gehangen en ben andere dingen gaan doen.

Inmiddels sta ik alweer zo’n 40 jaar op de Albert Cuypstraat met stoffen.

Tot zover mijn muzikale belevenis.

Groeten , Wim

Nieuwe reacties

26.08 | 10:24

wat indrukwekkend ... Je bent geweldig

08.04 | 08:11

Dag Henk, betreft een boeking 27 april, ik heb een optie bij een arti...

26.01 | 10:57

Lijkt mij leuk er komen veel bekenden van mij Mike Stars, Dominicu...

04.12 | 12:56

Een geweldige club met veel artiesten En ja ze kunnen allemaal zingen